BANNER_REGENBOOGPLAN_v2jpg.jpg

NIEUW: Het zwembad is nu ook per uur af te huren voor onze leden! Lees hier meer...
Wij zijn op zoek naar een zweminstructrice. Lijkt jou dit iets? Stuur een mail naar info@dehoefsevonder.nl.

Het Regenboogplan - Survivaldiploma A, B en C

Zwemschool de Hoefsevonder wil dat het kind op een veilige, speelse manier leert zwemmen. Hierbij wordt de zwemles aangepast aan het kind. Elke kind is uniek en daar streven wij ook naar. In de groepen wordt er gedifferentieerd en is ieder kind bezig op zijn of haar niveau.

Veilige manier

De kinderen beginnen met een gele kurk, een oranje kurk en armbandjes, omdat zij niet kunnen staan in ons zwembad. Als het kind klaar is voor de volgende stap zullen eerst de armbandjes eraf gehaald worden en vervolgens de gele kurk. Daarna zal de groene kurk aan de beurt zijn en zal deze gewisseld worden met een gele kurk, drie blokjes, twee blokjes en als laatste één blokje.

Speelse manier

Er wordt gebruik gemaakt van veel verschillende lesmaterialen zoals plankjes, ballen, bootjes, surfplanken, slurven, ringen, hoepels en dergelijke. Hierdoor leren de kinderen spelenderwijs zwemmen. De variatie in lesmateriaal maakt het zwemmen uitdagend en afwisselend.

Keuze van het regenboogplan

Er is gekozen voor een eigen plan gebaseerd op de eisen van de survivaldiploma’s van de ENVOZ, omdat er bij zwemschool de Hoefsevonder spelenderwijs in kleine groepen (één groep tegelijkertijd) zwemles gegeven wordt in één bad. Er wordt gebruik gemaakt van hulpmiddelen, omdat de diepte 1.25m is. Dit plan is het Regenboogplan. 

Dit plan ontvang je bij de eerste zwemles van je kind.