DHV24.jpg

NIEUW: Het zwembad is nu ook per uur af te huren voor onze leden! Lees hier meer...
Wij zijn op zoek naar een zweminstructrice. Lijkt jou dit iets? Stuur een mail naar info@dehoefsevonder.nl.

Zwemschool de Hoefsevonder

In deze tijd, waarin zwemmen een steeds belangrijkere plaats inneemt binnen onze vrijetijdsbesteding en de interesse voor deze gezonde en ontspannen manier van lichaamsbeweging dagelijks toeneemt, biedt zwemschool de Hoefsevonder een groot aantal mogelijkheden. Van jong tot oud, vitaal tot minder vitaal, bij ons vind je gegarandeerd een geschikte cursus.

Zwemschool de Hoefsevonder in Berlicum heeft een perfecte ligging op slechts 10 minuten rijden van Den Bosch en is gemakkelijk te bereiken omdat het minder dan een minuut van de hoofdweg in Berlicum gelegen is. Daarnaast is er voldoende gratis parkeerruimte zodat je ongestoord met de auto kunt komen en deze gemakkelijk kunt parkeren.

Ons water

Omdat de watertemperatuur standaard op 32˚C ligt, is het mogelijk om een breed scala aan cursussen aan te bieden. Denk aan Baby-, peuter- en kleuterzwemmen, zwemles voor kinderen, Meer Beweging Voor Ouderen, maar ook therapiezwemmen. Onder de kop aanbod vind je ons gehele aanbod met daarbij meer informatie en de dagen en tijden dat het mogelijk is om aan deze cursussen deel te nemen. Onze kleinschaligheid en het feit dat er slechts één groep tegelijk zwemles krijgt, komen de sfeer en werklust ten goede en zorgt ervoor dat het plezier in het water voorop blijft staan. Daarnaast worden de zwemlessen gegeven door uitsluitend gediplomeerde zwemonderwijzeressen en heeft iedere groep altijd dezelfde zwemjuf.

Maatschappelijk Verantwoord en bewust Ondernemen

Met het oog op de toekomst en het milieu maken wij gebruik van zoutelektrolyse om het zwemwater te desinfecteren. Hierbij wordt uit normaal keukenzout de exact benodigde hoeveelheid chloor aangemaakt, zonder dat er chlooropslag of chloortransport aan te pas komt. Deze techniek is niet alleen milieuvriendelijk, maar zorgt er ook voor dat de chloorlucht in de zwemzaal tot het verleden behoort.

  • 2005 - Toepassing zonneboiler t.b.v. warmwater voor de douches;
  • 2011 - Plaatsing van 300 zonnepanelen. Door een gezamenlijke oplevering van 50.000 kWh zijn wij tweederde zelfvoorzienend in ons stroomverbruik;
  • 2016 - Volledige vervanging van de asbestdaken door ecologisch verantwoorde geïsoleerde panelen;
  • 2017 - Overstap op een palletkachel i.p.v. een traditioneel gasgestookte C.V. Hierdoor zijn wij volledig onafhankelijk van gas. Een pelletkachel is een kachel die FSC houtbrokjes verbrandt met een opbrengst van ongeveer 95% en een CO2 uitstoot afname tot 95%;
  • 2017 - Vervanging TL-verlichting. De publieke ruimtes worden volledig verlicht door energiezuinige LED-verlichting.

Geschiedenis

Margreet en Gerard Tibosch zijn in 1992 gestart met een tweede tak naast hun melkveebedrijf; zwemschool de Hoefsevonder. In de loop der jaren zijn zij gestopt met het melkveebedrijf en is de focus volledig op de zwemschool komen te liggen. Aan het begin had de zwemschool één grote kleedkamer en een klein team medewerkers. In al deze jaren is het uitgegroeid tot een bedrijf met een groot en toegewijd team medewerkers en geniet grote naamsbekendheid in Berlicum, 's-Hertogenbosch en ruime omstreken. 

In al deze jaren hebben er verschillende ontwikkelingen plaatsgevonden. Belangrijke ontwikkelingen zijn onder andere dat het bedrijfspand enorm uitgebreid is, waarbij er een extra kleedkamer is ontstaan en de wachtruimte bijna driemaal groter werd. Daarnaast is er een ontwikkeling geweest met het aanbieden van de zwemlessen. Dit heeft er toegeleid dat kinderen met een beperking ook hun zwemdiploma kunnen halen bij Zwemschool de Hoefsevonder. Een andere ontwikkeling is dat zwemschool de Hoefsevonder in 2017 is overgestapt naar het Survivalzwemdiploma van de ENVOZ. De grootste ontwikkeling is dat Margit Tibosch (dochter van Gerard en Margreet) het bedrijf mee is gaan runnen. Zo is het echt een familiebedrijf geworden.

Jubileum

Naast de verschillende ontwikkelingen die plaats hebben gevonden bij zwemschool de Hoefsevonder, hebben een groot aantal kinderen kunnen genieten van hun zwemlessen en uiteindelijk het in ontvangst mogen nemen van een zwemdiploma A, B of C. In ruim vijfentwintig jaar tijd hebben zelfs zoveel kinderen hun zwemdiploma behaald, dat in het feestjaar 2012 een mijlpaal is bereikt: het 10.000ste zwemdiploma is uitgereikt.

Zwemschool De Hoefsevonder vierde in juni 2017 het vijentwintig jarig bestaan. Al ruim vijfentwintig jaar kunnen kinderen er hun zwemdiploma halen, zijn er zwemlessen en allerlei bewegingsactiviteiten voor volwassenen en ouderen en sinds 2009 kunnen ook kinderen met een autisme-stoornis er zwemlessen volgen.